В Полша Байдън ще подчертае продължаващата подкрепа за Украйна. Това заяви

...
В Полша Байдън ще подчертае продължаващата подкрепа за Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

САЩ: В Полша Байдън ще подчертае продължаващата подкрепа за Украйна

В Полша Байдън ще подчертае продължаващата поддръжка за Украйна. Това заяви представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

" Очевидно е, че поддържаме висока степен на взаимност с украинския народ ", сподели той в предаването " Неделното шоу с Джонатан Кейпхарт " по Ем Ес Ен Би Си.  " Съединените щати са водещи в света във връзка с приноса - без значение дали става въпрос за филантропична помощ или въоръжение за Украйна - и ние ще продължим да използваме силата си да привикваме срещи, с цел да активизираме света, да активизираме поддръжка за Украйна. Но няма проекти президентът да влиза в Украйна по време на това пътешестване ", добави още Кърби.

Очаква се в ранните часове на 21 февруари Байдън да дойде в европейската страна, като речта му е планувана за 14:00 часа локално време. В същия ден съветският президент Владимир Путин ще държи послание пред Федералното заседание.

Според Белия дом Байдън ще се срещне с полския президент Анджей Дуда, с цел да обсъдят " груповите старания за поддръжка на Украйна и усилване на възпиращата мощ на НАТО ". По-рано полският министър председател разгласи, че с демократа ще се разиска опцията за увеличение на американския боен контингент в Полша.

Байдън ще се срещне и с водачите на Букурещката деветка и ще произнесе тирада за това " по какъв начин ще продължим да поддържаме народа на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", прибавят от Вашингтон.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР